Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ۸ آذرماه سالروز شهادت استاد دانشگاه شهید بهشتی، فیزیک‌دان و دانشمند هسته‌ای متولد زنجان است که در سال ۱۳۸۹ ترور شد. او مجید شهریاری است که یکی از طرح‌های مهمش، طراحی‌های تئوریک مربوط به ساخت نسل جدید رآکتور‌های هسته‌ای است که بازتاب زیادی نیز در مراکز علمی جهان داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا بعد از گذشت ۱۰ سال، محسن فخری‌زاده رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع و دانشمند ایرانی ترور و به شهادت رسید.

مصطفی علمی‌فرد تهیه‌کننده سریال "صبح آخرین روز" بیوگرافی شهید مجید شهریاری در سالروز شهادت این دانشمند هسته‌ای، به خبرنگار ما گفت: امروز وقتی که خبر ترور شهید محسن فخری‌زاده دانشمند دیگری را شنیدم با خودم گفتم که چطور ممکن است بعد از ۱۰ سال دوباره تروری در همان زمان شکل بگیرد. گفتم شاید به نوعی ارادت شهید بزرگوار به شهید شهریاری که همزمان با سالروز شهادت ایشان آسمانی شده‌اند و از طرفی شرایط برنامه‌ریزی شده از طرف سرویس بیگانه است.

وی افزود: با توجه به سریالی که جلوی دوربین داریم قطع به یقین مسئولیت ما سنگین است و ادای احترام به مقام شهدای هسته‌ای؛ آن‌گونه که هست به مردم نشان دهیم. ارزش این بزرگواران آنقدر بالا بوده که کار خاصی بکنیم. حداقل آن‌گونه که بودده ادا کنیم. برای ما شناساندن این شهدای بزرگ اهمیت دارد و بزرگترین دغدغه ما است. سریالی که تولید می‌کنیم بخش عمده‌ای از بیوگرافی شهید مجید شهریاری است، اما پیام اصلی کار ما دقیقاً بحث رشادت‌های دانشمندان علمی و هسته‌ای است. از جان‌گذشتگی‌هایی که کردند و با توجه به این موضوع که همه این بزرگواران و خانواده‌هایشان کاملاً در جریان این امر بودند که هر لحظه امکان دارد مورد هدفِ ترور قرار بگیرند.

* زندگی پرفراز و نشیب شهید شهریاری شخصیت علمی دستمایه ساخت سریالی قرار گرفته که بعد از تصویربرداری صحنه‌های زنجان، گروه در تهران مشغول فیلمبرداری‌اند. این شهید والامقام از شخصیت‌های برجسته در زمینه دانش هسته‌ای بود که به طرز ناجوانمردانه‌ای به شهادت رسید.

این سریال در ۳۰ قسمت ۴۵ دقیقه‌ای به کارگردانی حسین تبریزی و تهیه کنندگی مصطفی علمی‌فرد است که تولید آن از اواخر مرداد ماه در زنجان آغاز شده و در ادامه پنج‌ماه نیز در تهران ضبط ادامه دارد. زندگی «شهید شهریاری» را از بدو تولد تا شهادت به تصویر می‌کشد.

کاوه خداشناس به عنوان بازیگر نقش اول سریال از پایان دوره دانشجویی این شهید بزرگوار یعنی حدود ۲۳ یا ۲۴ سالگی تا لحظه شهادت را بازی می‌کند و یا به قولی ایفاگر کاراکتر شهید مجید شهریاری وارد صحنه فیلمبرداری شده و کار به دانشگاه شهید بهشتی و البته این روز‌ها به دانشکده هسته‌ای رسیده است.

مصطفی علمی‌فرد تهیه‌کننده این مجموعه تلویزیونی چندی پیش از اضافه شدن سپیده خداوردی در نقش همسر شهید شهریاری خبر داده بود. او درباره آخرین وضعیت این مجموعه تلویزیونی به خبرنگار ماگفت: قسمت‌های مربوط در دهه ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ را در زنجان تصویربرداری کرده‌ایم و حالا در تهران وارد دهه ۱۳۶۰ دانشگاه تهران شدیم. ما شیراز را در دستور کار داریم و فعلاً در برنامه‌مان نیست، چون در تهران فیلمبرداری‌مان طول می‌کشد.

علمی‌فرد در پاسخ به این سؤال که چه زمانی وارد نیروگاه اتمی خواهید شد، تأکید کرد: کماکان مشغول تصویربرداری در فضای دانشگاهی‌ایم، اما از روز گذشته وارد دانشکده هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی شده‌ایم که به مربوط به اواخر سریال شهید بزرگوار مجید شهریاری است. سال‌های ۱۳۸۷ و ۱۳۸۸ و ان‌شاءالله هفته‌های آتی وارد نیروگاه اتمی و هسته‌ای خواهیم شد.

علمی‌فرد درباره لوکیشن بعد از دانشگاه سریال شهید شهریاری، خاطرنشان کرد: اگر مشکلِ فیلمبرداری در بیمارستان حل شود به فیلمبرداری بخش‌های بیمارستانی خواهیم رسید. کرونا محدودمان کرده و کار به مراتب سخت می‌شود. اگر با بیمارستانی که نکته‌ای نداشته باشد توافق کنیم و البته برای گروه هم ایمنی داشته باشد وارد صحنه‌های بیمارستانی خواهیم شد. اما اگر این هماهنگی‌ها اتفاق نیفتد فیلمبرداری یکسری بخش‌های خانوادگی و خانه شهید شهریاری را در دستور کار قرار می‌دهیم.

علمی‌فرد درباره زمان پخش این سریال، توضیح داد: الان شرایط قدری پیچیده است. ما کارمان را جلو می‌بریم و حتی مراحل فنی، همزمان در دستور کارند، صحبت ضمنی هم داشتیم که بتوانیم در بهار ۱۴۰۰ این سریال را روی آنتن ببریم. ما تمام تلاشمان بر این است طبق برنامه جلو برویم، اما تصمیم با مسئولین ذیربط است که چه زمانی و چه شبکه‌ای را مناسبِ پخش سریال "صبح آخرین روز" ببینند.

بیشتر بخوانید

ناگفته‌هایی از قاسم سلیمانی صنعت دفاعی ایران/ چرا رژیم صهیونیستی و آمریکا پشت‌پرده ترور شهید فخری‌زاده هستند؟

وی در خصوص انتظار همسر شهید شهریاری از این سریال تلویزیونی، گفت: زمانی که شهید شهریاری دو بار تهدید به ترور می‌شوند را در سریال تلویزیونی خواهیم داشت؛ به خاطر اتفاقی که امکان دارد بیفتد در عالم همسری و زناشویی همه دار و ندارش برود، اما آنقدر این همسران و خانواده‌ها بزرگ‌اندیش‌اند که به خاطر هدفِ همسرشان همراهی می‌کنند. خوشبختانه سعادت داشتیم برای تحقیق و پژوهش این سریال در خدمت این خانواده بزرگوار باشیم این انتظار را از ما داشتند که در جریان پخش، اگر چند تا از جوانان کشورمان این سریال را ببینند، حتی اگر یک نفر هم شده، به واسطه دیدن این سریال، به حوزه علم هسته‌ای ترغیب شوند، ما به هدف‌مان رسیده‌ایم.

این تهیه‌کننده تأکید کرد: ما مطمئناً به هیچ عنوان نمی‌توانیم بگوییم این سریال می‌تواند به طور کامل شهید مجید شهریاری و دستاوردهایش را معرفی کند، اما این کار ادای دِینی است به خانواده معظم شهدای هسته‌ای که وقتی خبر شهادت محسن فخری‌زاده را شنیدم بسیار متأثر شدم که چقدر این‌ها در سخت‌ترین شرایط تمام دغدغه‌شان اقتدار علمی بوده و هر کاری می‌کنیم کمبود‌ها و بضاعتِ ما، راه و مسیرِ روشن و مقتدرانه‌شان را تحت‌الشعاع قرار ندهد.

سریال "صبح آخرین روز" با همکاری صدا و سیمای مرکز زنجان درباره زندگی شهید مجید شهریاری از دانشمندان هسته‌ای کشورمان در حال تولید است. فیلمبرداری سریال از زنجان آغاز شد جایی که بخش‌های مربوط به دوران کودکی و نوجوانی مجید شهریاری ساخته می‌شود و داستان آن در سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۶۵ می‌گذرد. در این مرحله هنرمندانی همچون مهران رجبی، افسانه ناصری، اردشیر رستمی و جمعی از بازیگران زنجانی به ایفای نقش پرداختند.

مرحله دوم تصویربرداری در تهران و دانشگاه شهید بهشتی خواهد بود؛ در این بخش کاوه خداشناس در نقش بزرگسالی شهید شهریاری و سپیده خداوردی نیز در نقش بهجت قاسمی همسر شهید شهریاری به بازیگران این سریال اضافه شده و جلوی دوربین رفت. افشین نخعی به عنوان بازیگر نقش رئیس انرژی اتمی انتخاب شده و امین ایمانی هم نقش دکتر فهیم از دوستان شهید شهریاری را ایفا می‌کند. تهیه کننده سریال شهید شهریاری، مصطفی علمی‌فرد است؛ فیلمنامه این مجموعه توسط فاطمه حیدری و حسن عطار‌ها نوشته شده و حسن تبریزی آن را کارگردانی می‌کند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهید مجید شهریاری شهید محسن فخری زاده ترور دانشمندان هسته ای دانشگاه شهید بهشتی شهید مجید شهریاری شهید شهریاری تهیه کننده هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۳۷۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آقا معلم در لیست ترور!

نام اودرکنار نام شهید رجایی در یک لیست ترور به تایید سرکردگان سازمان منافقین رسیده بود. قرار بود رجایی و چگینی که دو یار همراه بودند در یک محدوده زمانی ترور شوند و همین هم شد و رجایی را هشتم و چگینی را دوازدهم شهریور به شهادت رساندند!

به گزارش ایسنا، متن پیش رو روایتی از زندگی و زمانه معلم شهید قدرت‌الله چگینی است که جام جم در روز گرامیداشت مقام معلم منتشر کرده است: معلم شهید «قدرت‌اللهچگینی» در قزوین متولد شد و دوران نوجوانی خود را در این شهر سپری کرد اما به دلیل مخالفت با رژیم پهلوی برای معلمی به اجبار راهی الیگودرز استان لرستان ‌شد و پس از فعالیت‌های موثر در قبل و بعد از انقلاب مقابل منزل خود در خیابان تبریز شهر قزوین به دست منافقین به شهادت رسید.

نام اودرکنار نام شهید رجایی در یک لیست ترور به تایید سرکردگان سازمان منافقین رسیده بود. قرار بود رجایی و چگینی که دو یار همراه بودند در یک محدوده زمانی ترور شوند و همین هم شد و رجایی را هشتم و چگینی را دوازدهم شهریور به شهادت رساندند!مهم‌ترین خصوصیت استاد چگینی در نگاه هر بیننده، اهمیت او به آراستگی ظاهری‌اش بود؛ آن هم در اواخر دهه ۵۰ و اولین سال از دهه ۶۰ که خوش‌پوشی و خوش‌تیپی شاید بازخورد خوبی نداشت و اساسا پرداختن به ظاهر به مثابه نپرداختن به باطن تعبیر می‌شد!این معلم فهمیده با همین روش توانسته بود شاگردان و جوانان زیادی را پای حرف و بحثش بنشاند و با آنها از قرآن صحبت کند. نکته دیگر زندگی شهید چگینی، توجه بیش از حد او به تربیت فرزندان و حفظ چارچوب خانواده بود. او در این زمینه هم بسیار موفق بود و روش‌های جالب برای تربیت پسرانش در جای خود بسیار خواندنی و شنیدنی است.
     
کاندیدای مجلس شورای اسلامی
چند روز بیشتر به برگزاری دور دوم انتخابات مجلس باقی ‌نمانده و شهید چگینی برای دور اول مجلس شورای اسلامی نامزد شده بود. خاطره زیر مربوط به همان زمان است که در تمام مدت تبلیغات مدام به اعضای ستاد و مجریانش تاکید و سفارش می‌کرد که «حق ندارید پوستر مرا روی دیوار خانه مردم بچسبانید و اگر خواستید این کار را بکنید باید از صاحبخانه اجازه بگیرید. اگر هم احیانا به اموال کسی خسارت زدید، باید صاحبش را پیدا کنید و حلالیت بخواهید». اگر کسی این موارد را رعایت نمی‌کرد چگینی بی‌درنگ عذرش را می‌خواست. یک بار به او گفتم: برادر من! چرا این‌قدر سختگیری می‌کنی؟ به شدت ناراحت و عصبانی شد و گفت: همان‌طور که برای رفتن به مسجد نباید از راه فاضلاب وارد شد، مجلس را هم که مکان مقدسی است نباید با ضایع کردن حقوق مردم و انجام اعمال ناصواب و شبهه‌ناک آلوده کرد. کسی که می‌خواهد به مجلس برود باید همه چیز را رعایت کند.
     
خیابان تبریز
درباره ویژگی‌ها و سیره معلم شهید قدرت‌الله چگینی کتابی هم با نام «خیابان تبریز» منتشر شده است. هر چند این کتاب باعث شده یکی از هزاران شهیدی که نام‌شان در حال فراموشی است، دوباره به حافظه مردم بازگردد اما با توجه به سبک خاطره‌نگاری که برای نگارش این کتاب از آن استفاده شده است، جنبه‌های زیادی از زندگی این شهید و راه و روش او پنهان باقی می‌ماند، چنان‌که در این کتاب اشاره چندانی به نحوه ارتباطات خانوادگی این شهید به‌ویژه رابطه شهید با فرزندان و همسرش نشده است، در حالی که برای ارائه یک الگوی شاخص از یک شهید باید به تمام زوایای زندگی او پرداخت.
     
همچنان زیر غبار
معلم شهید قدرت‌ الله چگینی حقیقتا عنصر شریف و مجاهدی بوده که مرور زندگی‌اش برای آنان که دل در گرو تعلیم و تربیت دارند، لازم و ضروری است. این آقا معلم دوست‌داشتنی بوده و ویژه. هر برهه از زندگی و مبارزات و تدریس و فعالیت‌های او، هر کدام را که خوب بنگریم و تامل کنیم و حوصله به خرج بدهیم، نکته‌ها و درس‌ها و البته عجایبی در آنها می‌بینیم که راحت از کنار آنها نمی‌شود گذشت. به نظر می‌آید در تاریخ ادبیات پایداری انقلاب، حق این شهید به خوبی ادا نشده و آنچنان که باید غبار از چهره تابناک این شهید کنار نرفته است!

ترکیب معلم و شهید
آنها که اهل دقت و فراست دراوضاع واحوال زمانه هستند وتاریخ زندگی پرفرازونشیب انسان رامطالعه کرده‌اند به خوبی درمی‌یابند که برای ساخت بشر و رشدوتعالی او، معلم ومربی چه نقش بی‌بدیلی دارد.مرحوم استاد علی صفایی حایری جمله‌ای به این مضمون دارد که‌: «اگر در عالم کاری بهتر و والاتر از معلمی بود، خدا آن کار را به انبیاء و اولیاء و خوبان خودش می‌داد... حقیقت این است که مقامی بالاتر از معلمی و هدایتگری نیست.هیچ شان ورتبه‌ای به پای معلمی نمی‌رسد. معلم کارش با روح و جان و فکر آدمی است و از این حساس‌تر و مهم‌تر برای انسان پیدا نمی‌شود که روح و جانش راعلو ارتقاء بدهد. زندگی و افکار و مجاهدت‌ها و تجربیات این والاگوهران را باید دید وشنید ونوشید. خاصه آن که آن معلم پس ازعمری دویدن و سوختن، خلعت مبارک شهادت را پوشیده باشد. آیا از ترکیب «معلم شهید» زیباتر و دلپذیرتر پیدا می‌شود؟»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اسم رمز ترور؛ «قم» را به خاک و خون می کشیم
  • اسم رمز ؛ «قم» را به خاک و خون می کشیم
  • وقتی سرگرمی، قربانی بزرگ شعار دادن می‌شود /چرا «نون خ» در فصل پنجم مورد استقبال قرار نگرفت؟
  • پیکر مطهر شهید دفاع مقدس پس از ۴۲ سال شناسایی شد
  • 90 درصد «ناریا» با محوریت یک شهید هسته‌ای تصویربرداری شد
  • شناسایی پیکر مطهر شهید دفاع مقدس پس از ۴۲ سال
  • ۱۳ میلیون دلار برای القای تاریخچه ترور و کشتار به ایران و مذهب شیعه | جعل تاریخ در سریال حشاشین
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • آقا معلم در لیست ترور!
  • ببینید | جزئیات جدید از طراحی ترور شهید آیت الله بهشتی در سال ۵۴